Βροχή στην Αρχόντισσα: Ενεργοποίηση αισθήσεων επετεύχθει!


Αυτό που μας ενδιαφέρει πολλές φορές είναι να δούμε το χρώμα μέσα στα 'άχρωμα' που μπορεί να κρύβει η καθημερινότητα.. όπως σήμερα, που μια 'μουνταμάρα' έχει καλύψει την Αρχόντισσα..
Η βροχή όμως, για έναν περίεργο λόγο, ίσως μόνο στα δικά μου μάτια, της πάει πολύ. Πώς αλλίως, αφού η είναι συνδεδεμένη με σκέψη, γλυκιά (ή και πικρή) μελαγχολία, βόλτες με μια ομπρέλα στην Γυρολιμνιά.


Αγαπιέται, φίλοι μου, η βρόχη.. και ας είναι παρεξηγημένη από πολλούς. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι το πιο 'ζωντανό' καιρικό φαινόμενο. Με ήχους της βροντής, με υπερθέαμα αστραπών, με τον ήχο της σταγόνας που κάνει ελεύθερη πτώση σε κάποια λαμαρίνα στο μπαλκόνι και ταράζει την σκέψη που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει σε γκρίζα και ανοιχτόχρωμα σύννεφα.

Γιατί καμία σκέψη δεν έχει σταθερό 'στρατόπεδο'. Όσο για την όσφρηση; Όσοι είστε από εκείνους τους ρομαντικούς, τους τρελαμένους, τους λίγο 'παράξενους', που προτιμάτε να βολτάρετε με μια ομπρέλα συντροφιά, (σας καταλαβαίνω και εγώ από αυτούς είμαι!), θα ξέρετε πως το χώμα απαντά στις σταγόνες που το ποτίζουν με την πιο χαρακτηριστική μυρωδιά του Φθινοπώρου.


..για αυτές τις υπέροχες βόλτες στην βροχή λοιπόν.. για αυτά τα υπέροχα χρώματα.. για αυτή την υπέροχη πόλη.. γιατί όπως λένε : "μια όμορφη μέρα δεν έχει ανάγκη τον ήλιο.."!

Και έχουν δίκιο.. και τέτοιες μέρες, ούτε εσείς έχετε ανάγκη από περισσότερα λόγια να σας γράψω.. σας αφήνω λοιπόν να απολαύσετε, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά, τα χρώματα της Καστοριάς μας, που κυριαρχούν αυτές τις μέρες..



(η φωτογραφία με αυτό το υπέροχο 'ζευγάρι' βρίσκεται στο Κέντρο Τέχνης Ρήμος - www.rimos-art.com)

Αλλά όχι.. δεν θα φύγω αφήνοντάς σας μελαγχολικούς! Θα 'παντρέψω' δύο παροιμίες για να εξηγήσω και αυτό το καλλιτεχνικό αριστούργημα που βρέθηκε στον δρόμο μου και με ενέπνευσε :
"Αν δεν μαλώσουν δυο καιροί, δεν βρέχει.", έτσι λέει η μία..

Υπάρχει όμως και μια άλλη που συνεχίζει.. και που καλά θα κάνετε να έχετε κατά νου πάντα:
"
Για βροχή που πέρασε, ομπρέλα μην κρατάς."
 


Έτσι και εσείς.. πετάξτε 'ομπρέλες' και χαμογελάστε.. είναι ο πιο όμορφος τρόπος να τρομάζουν οι φόβοι σας..!

Την αγάπη μου...



(facebook page: Γυρολιμνιά Καστοριάς)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις