Φυσικές κορνίζες. (φωτογραφίες-κείμενο)

Υπάρχουν φορές που κάποιος δεν χρειάζεται κορνίζα, όταν η ίδια η φύση φροντίζει για αυτό.
Υπάρχει κάτι καλύτερο, από τα φυσικά υλικά; Ξύλο, κλαδιά, φύλλα.. Ό,τι βάλει ο νους σας.. 

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αναδειχτεί η φυσική ομορφιά, μέσα από τον φυσικό καλλιτέχνη.. τον ίδιο δημιουργό του τοπίου, που αναλαμβάνει ρόλο καλλιτέχνη.



Ξεκινάμε από ψηλά, με τα δέντρα και τα κλαδιά που προεξέχουν, να συνθέτουν το φυσικό κάδρο, με θέα την Βόρεια παραλία, το Απόζαρι, την Καλλιθέα.



Κατηφορίζεις και μια στάση για ένα  καφέ, είναι αρκετή για να σε κάνει να ανακαλύψεις μια ακόμα κορνίζα. Αυτή τη φορά το παράθυρο. Κοιτάς την όμορφη θέα και το μυαλό σου θαυμάζει το πόσο αρμονικά κάποιο αντικείμενο, έκανε το περίγραμμα του τοπίου, το οποίο τόσες φορές φωτογράφισες και το στόλιζες με τις κορνίζες που όλοι έχουμε στο μυαλό. Αυτόν τον τρόπο όμως, δεν το σκέφτηκες ποτέ!


Συνεχίζουμε; Δυο κορμοί δέντρων! Η τοποθεσία ίδια: Βόρεια. Το παρκάκι στα μοτόρια, η γέφυρα. Και ήταν η στιγμή που είχα βρει το παιχνίδι για την φωτογράφιση και το θέμα του άρθρου της γυρολιμνιάς! Αυτό είναι το μαγικό.. ότι καμιά φορά, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να δείς κάτι.. και να συνθέσεις με το νου σου το concept, πρίν ακόμα αρχίσεις να γράφεις στο blog σου.


Αρκετά παίξαμε με την Βόρεια, δεν θα ήθελα να αδικήσω την Νότια..
Στα όμορφα ξύλινα κάγκελα, βρήκα την ευκαιρία να κλείσω στην φυσική κορνίζα την βάρκα. Με φόντο τα σπίτια απο την λεωφόρο των κύκνων. 

Δεν ξέρω, αλλά είναι από τις φορές που θαυμάζω τους καλλιτέχνες που φτιάχνουν τους πίνακες, κάνουν εικόνες με την φαντασία τους και δημιουργουν στον καμβά τους. Την ίδια στιγμή που και εγώ νίωθω σαν μικρή καλλιτέχνης, που ο καμβάς μου δόθηκε έτοιμος, αφού έχω την τύχη να ζω σε μια τέτοια πόλη-έργο τέχνης.

Το μόνο που έκανα σήμερα, ήταν να τον αναδείξω (σ.σ. καμβά) μέσα από την κάθε κορνίζα, made in nature. Και ελπίζω να στολίσει την οθόνη του υπολογιστή σας!

Την αγάπη μου...




Φωτογραφία-Κείμενο:Ντίνα Παπαγεωργίου





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις