Χριστούγεννα στην Παναγία Μαυριώτισσα (φωτογραφίες)

Χριστούγεννα!

Επιλογή; Παναγία Μαυριώτισσα.. και όχι άδικα..!

Έφτασα στη μέση της διαδρομής της Γυρολιμνιάς, μια υπέροχη ημέρα, που δεν θύμιζει καθόλου προηγούμενα Χριστούγεννα. Με έναν υπέροχο ήλιο, με λίγη ομίχλη να παιχνιδίζει με το μάτι εμποδίζοντάς το να δεί λίγο πιο καθαρά και να συνεργάζεται με τον ήλιο που φώτιζε και έλαμπε στα νερά της λίμνης.



Μπήκα στην Εκκλησία, οι πιστοί, άλλοι από νωρίς και άλλοι έφταναν μέχρι και το τέλος της Λειτουργίας! Τους παρατηρούσα. Είχαν όλοι μια ηρεμία στο πρόσωπό τους, επικρατούσε ησυχία, άκουγες τις ψαλμωδίες και ηρεμούσε η ψυχή σου.

Λίγα κλαδιά στολισμένα με κόκκινους φιόγκους στον πολυέλαιο. Οι εικόνες στολισμένες με γκί και το κόκκινο χρώμα, θύμιζε τα Χριστούγεννα τόσο μα τόσο έντονα. Προς το τέλος, έμπαινε όλο και περισσότερος κόσμος. Άλλοι ξένοι, άλλοι περιπατητές, άλλοι βιαστικοί και αργοπορημένοι.. Όλοι όμως με το χαμόγελο. 












Σε κάποια στιγμή, ακούω μια κυρία να λέει: "εγώ θα βγώ να τραβήξω μερικές φωτογραφίες, γιατί σε λίγο πρέπει να φύγουμε!". Χαμογέλασα. Και άλλη με την ίδια τρέλα, σκέφτηκα. Σε λίγο η Λειτουγία τελείωσε, βγήκαμε από την Παναγία, που ήταν γιορτινή και χαμηλοφωτισμένη, και το τοπίο μας αποζημείωσε για την επιλογή μας. 



Ευχές, χαμόγελα, και εγώ να προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, με το να σας μεταφέρω τις εικόνες που αντίκριζαν τα μάτια μας! Και το έκανα.. τουλαχιστόν όσο μπορούσα.. με το κινητό μου, που ήταν και το μόνο που έιχα μαζί μου..



Χρόνια πολλά φίλοι μου!
Εύχομαι ολόψυχα υγεία,αγάπη και ανθρωπιά. Ακόμα καλύτερα, ανα-γέννηση αξιών, χαμόγελα, σφιχτές αγκαλιές και χέρια πιασμένα να βολτάρουν αυτές τις μέρες, αφετηρία, για να μείνουν έτσι για πάντα, κάθε μέρα.



Nα έχετε το Πνεύμα των Χριστουγέννων στο πλευρό σας και να θυμάστε πως τα πάντα μπορούν να συμβούν αυτές τις μέρες, αρκεί να το πιστέψουμε..
Στον Άγιο Βασίλη δεν πίστεψα ποτέ, για να πω και καμιά αλήθεια, αλλά ρε παιδιά, ένα παράξενο πράγμα, κάθε φορά τέτοιες μέρες, πιστεύω ότι το Πνεύμα των Χριστουγέννων εκπληρώνει κάθε σκέψη μας.. πόσο μάλλον, ευχή!!!

Μπορεί σε αυτό να είμαι ακόμα παιδί,αλλά να σας πω και κάτι;Τα παιδιά αγαπούν καλύτερα... 

Την αγάπη μου λοιπόν..γιατί η αγάπη αξίζει τελικά πολλά περισσότερα, αν όχι τα πάντα.



Κείμενο-Φωτογραφίες : Ντίνα Παπαγεωργίου


facebook page:Γυρολιμνιά Καστοριάς


heart emoticon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις