Σαν ψέμα..!Η Καστοριά αποδεικνύει ξανά τη μοναδικότητά της! (φωτο+βίντεο)



Μοναδικές στιγμές ζει η πόλη της Καστοριάς τις τελευταίες μέρες με την επίσκεψη της αγαπημένης πλέον αρκούδας που "κόβει βόλτες" στην παγωμένη λίμνη!

Ο φακός του Κώστα Καπούργα, φυλάκισε ένα ακόμα εκπληκτικό στιγμιότυπο και όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό :

"Όταν η λίμνη παγώνει πολλά περίεργα συμβαίνουν. Εικόνες απο National Geographic ζουμε τις τελευταιες ημέρες στην Καστοριά. Θεωρούσα απίστευτο το γεγονός να φωτογραφίζω μια αρκούδα πάνω στην παγωμένη λίμνη, να θρέφεται με τους νεκρους κύκνους. Το ακόμη πιο απίστευτο όμως ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Την ώρα που η νεαρή αρκούδα έτρωγε τον νεκρό κύκνο, ένας Θαλασσαετός (Haliaeetus albicilla), με άνοιγμα φτερών πάνω από 2 μέτρα, που για πρώτη φορά καταγράφεται στην Καστοριά, επιτέθηκε στην αρκούδα με σκοπό να αρπάξει τον νεκρό κύκνο. Η αρκούδα όμως δεν πτοήθηκε, απόθησε τον θαλασσαετό και συνέχισε το γευμα της. Ο θαλασσαετος σταθηκε λίγο πιο πέρα περιμένοντας την σειρά του, όχι για πολύ όμως, ένα κοπάδι κουρούνες παρενοχλώντας τον διαρκώς τον ανάγκασαν να τραπεί σε άτακτη φυγή."


Μην χάσετε επίσης, το μοναδικό βίντεο από drone που επιμελήθηκε το Studio Trasias με την βιντεοσκόπηση να γίνεται με την έγκριση και την επίβλεψη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου,για ερευνητικούς σκοπούς. Δείτε το βίντεο εδώ (click)


Μοναδική Καστοριά...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις