Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη πάει...Άργος Ορεστικό!

..και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού,το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18:15!!

Σε επικοινωνία με την εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Η 'Ειρήνη" του Αριστοφανη είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.Υπάρχει ζωντανή μουσική που παρουσιάζει στοιχεία και ρυθμούς της αρχαιοελληνικής παράδοσης,χρησιμοποιώντας όργανα όπως νταούλι,μικρά κρουστά,λύρα,βιολί,φλάουτο,μπουζούκι,συνδυάζοντάς τα όμως με σύγχρονους ήχους σε πρωτότυπες μελωδίες.

Η διασκευή του έργου δραματουργικά και σκηνοθετικά είναι δομημένη έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί όχι μόνο να το παρακολουθεί ευχάριστα αλλά και να προσλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του διαφορετικά την ουσία αυτού.Παράλληλα,η απόδοσή του με ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου,οι χορογραφίες και η συχνή χρήση μάσκας,κούκλας και μαριονέτας,δημιουργούν μια παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών. Η TheatrAction ταξιδεύει στην Ελλάδα με την «Ειρήνη» του πιο παλιού παραμυθά,του Αριστοφάνη,γνωρίζοντας στα παιδιά με απλό τρόπο τον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας.

Πρόκειται για μία παράσταση μαγική,με πανανθρώπινο μήνυμα,που κάτι έχει να πει σε όλους!
Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί «η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας»!"

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι θεοί σιχάθηκαν τους ανθρώπους, λόγω των πολέμων και τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους να αφανιστούν. Ο Τρυγαίος ο Αθηναίος, ένας ειρηνόφιλος αμπελουργός, προσπαθεί να πετάξει στον ουρανό, πάνω σε ένα σκαθάρι, (που το ταΐζει κοπριές και ακαθαρσίες για να μεγαλώσει), ώστε να βρει τον Δία και να τον παρακαλέσει να σταματήσει τον πόλεμο.

Στον Όλυμπο, βρίσκει μόνο τον Ερμή, ο οποίος του αποκαλύπτει πως ο Πόλεμος φυλάκισε την Ειρήνη σε μια σκοτεινή σπηλιά και την είσοδο της την έφραξε με ένα τεράστιο αμετακίνητο βράχο. Ο Τρυγαίος, μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια των θεατών (!) καταφέρνει τελικά να ελευθερώσει την Ειρήνη και να τη φέρει πίσω στους ανθρώπους.

Ώσπου όμως να την εδραιώσει οριστικά στην ανθρωπότητα, απ’ το σπίτι του παρελαύνουν διάφοροι τύποι... Πολεμοκάπηλοι (οπλουργοί, ψευτομάντεις, συκοφάντες και δημαγωγοί), που προσπαθούν να ξαναφυλακίσουν την Ειρήνη, αλλά και αγρότες, τεχνίτες, δρεπανουργοί, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη διαφυλάξουν και να την προστατέψουν για να ζήσουν τίμια και με ηρεμία!

Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαικό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!

Info: Mέσω της προσωπική σελίδας της Γυρολιμνιάς Καστοριάς,σας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσετε 5 μονές προσκλήσεις που χαρίζει η ομάδα,στο blog μου!!
Τα βήματα απλά:


1)Κοινοποιείτε το άρθρο από τη σελίδα μου στο facebook (για να μπορεί να είναι ορατή η κοινοποίηση και να καταγραφούν τα στοιχεία σας_και ΜΟΝΟ απο εκεί)
2)Κάνετε like στη σελίδα της TheatrAction


Οι συμμετοχές θα καταγράφονται μέχρι την Παρασκευή στις 20:00 και η κλήρωση θα γίνει από την ομάδα TheatrAction.

Προσωπικά τους ευχαριστώ για τις προσκλήσεις και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχιά και καλή διασκέδαση στο τυχερό κοινό που θα τους απολαύσει!!Για όσους ενδιαφέρονται για προπώληση εισητηρίων,αυτή γίνεται στο δισκοπωλείο "Μελωδία" στην Καστοριά και στο βιβλιοπωλείο "Μήλιος" στο Άργος Ορεστικό.


Επιμέλεια : Ντίνα Παπαγεωργίου
Κείμενα : TheatrAction

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου