Η φτερούγα που δεν θα κλείσει ποτέ..



  
ΜΑΜΑ :
Μ όπως μάτια
Α όπως ανάσα
Μ όπως μαλώματα
Α όπως αγάπη
Όλα τα έχει..και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον λέει ένα μικρό ψεματάκι και βάζει λίγα εκατοστά ακόμη, μυτούλα, στον Πινόκιο.


Κάπως έτσι μου έρχεται στο νου με αυτή την εικόνα, όλη η αγάπη, η στοργή, η προστασία, η ανησυχία μήπως πάθει κάτι κακό το παιδί της..

Είναι αυτή που σκέφτεται δυο φορές.. μια για τον εαυτό της και μια για εσένα. Πάντα. Αδιάκοπα. Όσα χρόνια κ αν περάσουν. Όσο και αν έχεις μεγαλώσει, όσο και αν σας πιάνουν τα γέλια όταν προσπαθείτε να αντιγράψετε μια φωτογραφία που βρήκατε, με τους δυο σας αγκαλιασμένους όταν εσύ ήσουν μικρός και προσπαθείτε να την επαναλάβετε, διαπιστώνοντας πως λιιιιγο σαν να μην χωράς στην αγκαλιά της..

Κι όμως.. αυτή η φτερούγα, η αγκαλιά της μάνας, πάντα θα βρίσκει τρόπο να τεντώνεται, να σε σκεπάζει, να μην σε βρει τίποτα που θα σε στεναχωρήσει, ή θα σε πληγώσει..

Θα είναι εκεί πάντα να σου κρατήσει το χέρι ακόμα και τις φορές που εσύ με δυνατή φωνή θα πεις: «φύγε!μεγάλωσα πια!». Και τότε, μπορεί να απομακρυνθεί λίγο.. έτσι για να σε κάνει να νιώσεις πως περπατάς στη ζωή μόνος, αλλά μην ξεγελιέσαι: το βλέμμα της, η σκέψη της, ο νους της.. μαγικά θα βρίσκονται πάντα εκεί όταν χρειαστείς βοήθεια.

Ίσως αυτό το «ζακέτα να πάρεις..!!» που όλοι λέμε και γελάμε, να είναι η «φτερούγα» που θα σκεπάζει κάθε τί "κρύο" μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας και εκείνη ίσως να λείπει για να μας ζεστάνει.

Θα λείπει..;
Ποτέ..!

Όσο υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Και το "θέλω" της μάνας για το παιδί, δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ..!
Χρόνια πολλά σε όλες σας,ηρωίδες μας

Την αγάπη μου..


Κείμενο-Επιμέλεια-Φωτογραφίες : Ντίνα Παπαγεωργίου

gyrolimnia.blogspot.com / Γυρολιμνιά Καστοριάς 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις